Inwestor złożył ''oświadczenie'' ws. fermy norek we Gwdzie

• 2015-09-30 15:33:01
Inwestor złożył ''oświadczenie'' ws. fermy norek we Gwdzie
  • Foto: TV Gawex

W tym tygodniu do Starosty Szczecineckiego Krzysztofa Lisa wpłynęło oświadczenie od inwestora, który chciał we Gwdzie wybudować fermę norek, o wstrzymaniu działań związanych z otrzymaniem pozwolenia na budowę. Niestety, pismo, które dostarczył inwestor nie spełnia żadnych norm urzędowego pisma, na które czeka Starostwo Powiatowe. W związku z tym sprawa nadal zostaje nie rozstrzygnięta.

Przypomnijmy, podczas spotkania inwestora z mieszkańcami Gwdy i samorządowcami, które odbyło się pod koniec sierpnia br., inwestor zadeklarował rezygnację z budowy fermy norek we Gwdzie i wystosowanie odpowiedniego oświadczenia o swojej decyzji w ciągu siedmiu dni od spotkania. Inwestor z Nowogardu nie wywiązał się z obietnicy w umówionym terminie, a także nie było z nim kontaktu przez miesiąc. Jednak z początkiem tego tygodnia Starosta Szczecinecki Krzysztof Lis otrzymał oświadczenie, w treści którego czytamy, że zostaje wstrzymane działanie celem otrzymania pozwolenia na budowę fermy norek w miejscowości Gwda Wielka.

Niestety nie jest to dokument, na który mieszkańcy Gwdy i starostwo czekają. Ten dokument, tak właściwie kartka papieru nie spełnia żadnych norm urzędowego pisma, dlatego też nie traktujemy tego poważnie - mówi Marcin Tadzik, rzecznik Starostwa Powiatowego Szczecinek. Nadal czekamy do 20 października - jest to czas, kiedy inwestor może uzupełnić dokumentację dotyczącą uzyskania pozwolenia na budowę - dodaje. Jeśli inwestor nie złoży dokumentów uzupełniających do 20 października Starostwo Powiatowe odmówi wydania pozwolenia na tę budowę.

Poniżej prezentujemy oświadczenie przesłane przez inwestora:

Komentarze (1)

norek 2015-09-30 17:43