Kolejny sukces uczniów ZS nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku

  • Redakcja TV Gawex
  • 2019-05-31 15:14:29
Kolejny sukces uczniów ZS nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku
  • Foto: Robert Jasek

Marcin Świstun i Konrad Duda uczniowie drugiej klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół Nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku awansowali do finału II Ogólnopolskiego Konkursu „Kulinarny puchar polskiego mięsa drobiowego”.

Wysoką oceną uzyskała przygotowana przez uczniów potrawa pn. „Roladka z indyka w towarzystwie słodkiego pasztetu na zielonej trawce z ogórka, szpinaku, mięty i pietruszki”. Opiekunem finalistów jest p. Łukasz Szymański nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych.

Celem konkursu jest przede wszystkim zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem jego podrobów, a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

Finał Konkursu odbędzie się w dniu 18 czerwca br. w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

Info: Robert Jasek

Dodaj komentarz

Aby kontynuować, proszę zaznaczyć pole poniżej: