Kuchnia Księcia Warcisława
20 min 3 osoby łatwy

Chlebowa pajda z książęcego rusztu

Chlebowa pajda z książęcego rusztu

To pomysł na świetnie śniadanie lub kolację. Pyszne, aromatyczne, chrupiące tosty z opiekacza. 

Składniki

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 30g masła
  • 30g wędliny tostowej
  • 30g sera żółtego
  • 20 g ketchupu

Autor

Justyna Nowak

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Posmaruj chleb masłem.

Krok 3

Pokrój oliwki w plastry.

Krok 4

Zetrzyj ser i wędlinę na grubych oczkach. 

Krok 5

Ułóż na chlebie ser, wędlinę i oliwki. Przykryj drugą częścią. Włóż do tostera. Można podawać z musztardą i ketchupem