Kuchnia Księcia Warcisława
20 min 3 osoby łatwy

Słodko, chrupko, kwaśnie i ulotnie

Słodko, chrupko, kwaśnie i ulotnie

Pyszny deser chodził za Tobą już dłuższą chwilę i domagasz się czegoś słodkiego, chrupkiego, kwaśnego i ulotnego jak ptak kiwi? Odpowiedzią jest chiński agrest, w towarzystwie polskich rozkoszy.

Składniki

  • 3 kiwi
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 serki homogenizowane waniliowe
  • 1 wafelek czekoladowy deserowy
  • kilka listków melisy (do smaku)

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Kiwi z cukrem i melisą zmiksuj.

Krok 3

Wyłóż mus z kiwi na spód naczynia.

Krok 4

Połóż serek homogenizowany na mus z kiwi.

Krok 5

Wyłóż na serek drugą warstwę musu z kiwi, połóż rozkruszony wafelek oraz serek homogenizowany.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?