Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Lekka polewka z iberyjskiego warzywa

Lekka polewka z iberyjskiego warzywa

Nie ma nic smaczniejszego, niż domowa pomidorówka z makaronem.

Składniki

  • 1l bulionu
  • puszka pomidorów w całości (ewentualnie ½ słoiczka koncentratu pomidorowego)
  • 50 g śmietany lub śmietanki
  • 200 g makaronu
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Autor

Violetta Drętkiewicz

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Zmiksuj pomidory, podsmaż na patelni (spowoduje to wzmocnienie smaku i zmniejszenie kwaśności pomidora).

Krok 3

Zagotuj wywar, dodaj koncentrat.

Krok 5

Dodaj śmietanę. Przypraw. Podawaj z ugotowanym makaronem.