Kuchnia Księcia Warcisława
90 min 3 osoby średni

Pieczyste z drobiu z azjatyckim akcentem

Pieczyste z drobiu z azjatyckim akcentem

Pieczone udko w tak doborowym towarzystwie, na pewno Was zaskoczy doznaniem smakowym.

Składniki

  • 3 udka
  • 300 g ryżu
  • 200 g grochu łuskanego
  • 150 g rukoli
  • 10 ml oliwy z oliwek
  • 10 ml octu jabłkowego
  • sól, pieprz do smaku

Marynata do ud: sól, pieprz, czosnek, bazylia, olej

Autor

Daria Korzeniewska

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Przypraw kurczaka i odstaw na min. 1h. Po tym czasie upiecz w temp. 180oC przez ok. 30min.

Krok 3

Namocz groch przez noc. Ugotuj, zmiksuj, przetrzyj przez sito. Podaj w formie purre.

Krok 5

W occie wymieszaj sól, pieprz, a następnie polej sałatę. Wszystko wyłóż na talerz.