Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Wykwintny owoc z książęcego sadu

Wykwintny owoc z książęcego sadu

Połączenie sera pleśniowego z owocami i podanie w formie deseru może dla niektórych wydawać się szaleństwem. Dopóki nie spróbujesz to nie uwierzysz, że w tym szaleństwie jest metoda.

Składniki

  • 3 gruszki
  • 100g sera pleśniowego camembert (najlepiej „Słupski Chłopczyk”)
  • 50g dżemy wiśniowego
  • 1 kiwi
  • 50ml śmietanki 30%
  • 20g mięty jabłkowej lub pieprzowej

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Umyte gruszki, przekrój na pół, wydrąż środki.

Krok 3

Dodaj dżem do środka.

Krok 4

Połóż ser camembert na dżem. Całość piecz przez ok 20 min w temp. 1800C.

Krok 5

Kiwi zmiksuj z miętą, śmietanką (z ewentualnym dodatkiem cukru). Przetrzyj przez sito.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?