Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby łatwy

Zupa bananowo - pomidorowa

Zupa bananowo - pomidorowa

Pomidor z bananem – spróbujcie tego ciekawego smaku.

Składniki

  • 1l wywaru mięsnego (porady)
  • 200g włoszczyzny (może być mrożona)
  • 3 banany
  • 0,5 szt. cebuli
  • 100g koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, curry, papryka ostra do smaku
  • 50ml śmietanki 30%

Autor

Filip Szymański

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

 Do gotującego się wywaru mięsnego dodaj włoszczyznę. Całość zagotuj do miękkości warzyw.

Krok 3

 Do wywaru dodaj banany i koncentrat pomidorowy. Całość gotuj przez ok. 30 minut na małym ogniu.

Krok 4

Całość zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 5

Dodaj zahartowanej śmietanki. Całość przypraw.