Kuchnia Księcia Warcisława
90 min 3 osoby średni

Roladki z piersi z kurczaka

Roladki z piersi z kurczaka

Przepyszne roladki – na niedzielny obiad.

Składniki

  • 300g piersi z kurczaka.
  • 100g fety
  • 50g serka topionego
  • 50g pomidorów suszonych
  • 50g pestek dyni
  • 50g szpinaku
  • 1 ogórek kiszony
  • 5 szt. oliwki
  • sól, pieprz, oregano do smaku

Autor

Patryk Więcławski

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Umyj pierś. Odetnij białe tkanki. Natnij na środku – zrób kieszonkę, aby można było włożyć do środka nadzienie. Całą pierś przypraw solą, pieprzem i oregano.

Krok 3

Cebulę, ogórek kiszony, oliwki pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni usmaż drobno pokrojone warzywa. Ostudź i do masy dodaj ser fetę i topiony, pestki dyni i pomidory suszone. Całość przypraw.

Krok 5

Do naciętej piersi włóż farsz. Całość zepnij wykałaczkami. Pierś zasmaż na rozgrzanej patelni i dopiecz w piecu w temperaturze 180ºC przez ok. 25 minut.