Kuchnia Księcia Warcisława
10 min 3 osoby łatwy

Koreczki bankietowe

Koreczki bankietowe

Smacznie i ładnie.

Składniki

  • 60g sera żółtego
  • 60g papryki czerwonej
  • 60g ogórka konserwowego
  • 6 oliwek
  • 6 wykałaczek

Autor

Klaudia Rusak

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Pokrój ser w grubą kostkę lub paski o długości ok. 5cm.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę o wymiarach ok. 1cmx1cm

Krok 4

Ogórek pokrój w plastry.

Krok 5

Na wykałaczkę nadziewaj ogórek, ser, paprykę i oliwkę. Koreczki można wbić w kawałek papryki, ogórka lub pomidora i postawić na półmisku z mięsem.