Kuchnia Księcia Warcisława
20 min 3 osoby łatwy

Razowy makaron z truskawkami

Razowy makaron z truskawkami

Zdrowo, szybko, pysznie.

Składniki

  • 300g makaronu razowego
  • 0,5kg truskawek
  • 50g jogurtu
  • 100g twarogu
  • cukier, mięta do smaku

Autor

Klaudia Rusak

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Umyj truskawki. Odetnij lub wyrwij szypułki. Nie wolno myć truskawek bez szypułek, ponieważ wypłuczesz składniki odżywcze.

Krok 3

Ugotuj makaron we wrzącej, osolonej wodzie z niewielką ilością tłuszczu, zgodnie z zaleceniami producenta. Odcedź.

Krok 4

Do przygotowanych truskawek dodaj jogurt i twaróg. Całość wymieszaj.

Krok 5

Umyj miętę. Dodaj miętę do truskawek z jogurtem i twarogiem. Dodaj cukier. Całość zmiksuj. Podaj z makaronem.