Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Ostra, słodka, smaczna - tak można trzema słowami określić naszą kolejną, przystawkową propozycję. W zależności od upodobań możecie zrobić wersję mniej ostrą lub bardziej.

Składniki

  • 100g fasoli czerwonej w puszce,
  • 100g fasoli białej w puszce,
  • 100g fasoli szparagowej (może być mrożona),
  • 100g boczku wędzonego,
  • 50g papryki,
  • 100g ketchup,
  • tabasco, pieprz, sól do smaku.

Autor

Martyna Pawlak

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Pokrój boczek w paski.

Krok 3

Usmaż boczek na patelni.

Krok 4

Do boczku dodaj wszystkie składniki, wymieszaj. W przypadku np. mrożonej fasoli należy ją ugotować.

Krok 5

Dodaj do warzyw ketchup, tabasco i przyprawy.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?