Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby łatwy

Jarski smalec

Jarski smalec

Olej kokosowy zwany tłuszczem kokosowym, otrzymywany jest z orzechów kokosowych. Jest konsystencji stałej, bez zapachu, dzięki czemu jest bardzo dobrym zamiennikiem smalcu.

Składniki

  • 100g oleju kokosowego
  • 30g cebuli
  • 3 kromki chleba
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Połóż olej kokosowy na zimną patelnię, powoli roztapiając go.

Krok 4

Na już rozgrzany olej połóż cebulę. Smaż do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Przypraw solą, pieprzem. Odstaw do ostygnięcia i zastygnięcia. Podaj na pieczywie.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?