Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby łatwy

Jarskie flaki

Jarskie flaki

Flaczki to „zmora” wielu osób, potrawa przez wielu nie do przełknięcia. A co powiecie na jarską wersję?

Składniki

  • 2 naleśniki
  • 1l wywaru warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

Autor

Roksana Zoruk

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

 Umyte i obrane warzywa pokrój w równe paski o kształcie zapałki.

Krok 3

Dodaj warzywa do wrzącego wywaru. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

 Usmaż naleśniki, ostudź. Zwiń naleśniki i pokrój w długie paski.

Krok 5

Dodaj naleśniki do zupy. Wymieszaj, dodaj koncentrat, przypraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.