Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Szybki, kiełbasiany obiad

Szybki, kiełbasiany obiad

Często się śpieszymy, brak nam czasu na wszystko, a zjeść coś trzeba. Dlatego proponujemy szybką wersję obiadu.

Składniki

  • 3 pętka kiełbasy
  • 2 średnie cebule
  • 900g ziemniaków
  • sól, pieprz do smaku

Dodatki:

  • musztarda
  • chrzan

Autor

Paulina Jakimiec

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Obraną cebulę, pokrój w piórka. Usmaż ją na złoty kolor.

Krok 3

Do wrzącej, osolonej wody włóż obrane i umyte ziemniaki. Gotuj ok. 20 minut, aż będą miękkie. Odcedź, podaj z kiełbasą, cebulą i surówką.

Krok 4

Natnij na kiełbasie paski lub kratkę, aby kiełbasa dobrze nam się usmażyła w środku oraz nie popękała.

Krok 5

Smaż kiełbasę na rozgrzanym tłuszczu. Podaj z cebulą, ziemniakami i surówką.