Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby łatwy

Pieczyste, ale nie mięsiwo

Pieczyste, ale nie mięsiwo

Prosta i przyjemna zupa na zimne wieczory.

Składniki

  • 900ml wywaru
  • 5 marchwi
  • 2 papryki
  • 50ml śmietanki 30%
  • sól, pieprze do smaku

Autor

Grzegorz Wiesztort

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Umyj, obierz i pokrój w dużą kostkę marchew.

Krok 3

Upiecz paprykę w temp. 180ºC przez ok. 20 minut. Obierz ze skóry.

Krok 4

Ugotuj marchew w wywarze. Jak będzie miękka, dodaj paprykę.

Krok 5

Całość zmiksuj, jeżeli nie będzie gładka to przetrzyj przez sito. Dodaj zahartowanej śmietanki. Przypraw do smaku.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?