Kuchnia Księcia Warcisława
20 min 3 osoby łatwy

Czerwień i biel z nutą wanilii

Czerwień i biel z nutą wanilii

Jeden z najlepszych i przede wszystkim prostych deserów, posiadający zarówno smak słodki, jak i kwaśny.

Składniki

  • 250g malin
  • 50g cukru
  • 150g lodów waniliowych
  • 150ml śmietanki (można podawać bez śmietanki)

Autor

Grzegorz Wiesztort

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podduś maliny.

Krok 3

Do malin dodaj cukier. Całość gotuj do momentu uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Do pucharka wyłóż ciepłe maliny.

Krok 5

Na maliny połóż bitą śmietanę z lodami lub same lody.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?