Dziura: Zrezygnowałem ze stanowiska prezesa, nie z pracy w MEC-u. Czyli o zamieszaniu w miejskiej spółce

• KW
  • 2017-11-10 13:18:09
  • Zdjęcie: www.e-kg.pl

Dopiero były pożegnania i oficjalna rezygnacja ze stanowiska – teraz okazuje się, że Mariusz Dziura, były prezes Miejskiej Energetyki Cieplnej nadal pracuje w miejskiej spółce. Złośliwi mówią – wziął odprawę, odszedł i... został, były prezes komentuje: zrezygnowałem z prezesury, nie z pracy w MEC-u.

Obecnie Mariusz Dziura pracuje na stanowisku dyrektora do spraw eksploatacji i jest zatrudniony na 3/5 etatu. Były prezes jest zdziwiony zamieszaniem wokół sprawy swojego zatrudnienia. Z powodów rodzinnych i zdrowotnych musiałem zrezygnować ze stanowiska, które piastowałem przez 15 lat. Jednak od początku było ustalone z władzami miasta, że zostaję w MEC-u i będę wspomagał firmę swoją wiedzą i doświadczeniem – wyjaśnia Dziura. Były prezes tłumaczy również, sprawę przyjęcia przez siebie odprawy, która wyniosła około 40 tysięcy złotych brutto, a według wielu jest wątpliwa etycznie. Tak wygląda kontrakt menadżerski, że te odprawy są. To pieniądze przyznane odgórnie, takie jest prawo. Czy miałem się jej zrzec? Przecież to pieniądze za 15 lat pracy na stanowisku prezesa – mówi Mariusz Dziura.

Sprawę komentuje również obecny prezes Andrzej Olichwiruk. Od początku było wiadomo, że Mariusz Dziura w firmie zostaje, tutaj nie ma żadnych ukrytych działań – wyjaśnia.
Tymczasem rzecznik prasowy Urzędu Miasta twierdzi, że obecny stan rzeczy jest zaskakujący dla władz miasta. Prezydent poprosił obecnego prezesa o wyjaśnienie tej sprawy. Dopiero wtedy będziemy ją komentować – mówi Michał Kujaczyński. Do tematu wrócimy. (iws)

Komentarze (1)

OSIEDLE BALTYK Tydzień temu, 2017-11-10

Henryk Rupnik, Andrzej Bielankiewicz , Alois Thomys , Dorota Blocher, , Marek Rowiński,. Tomasz Kubacki, czyli Zarząd Stowarzyszenia Mieszkańców Osiedla Bałtyk w Grzybowie swoją kłótliwą, konfrontacyjną kampanią skierowaną przeciwko dot. Administratorowi Osiedla Baltyk doprowadzają do upadłości tej Spółki. Dzięki Wam takie incydenty jak spalenia na Osiedlu, kradzieże będą się mnożyć. Stowarzyszeni mające 105 członków uzurpuje sobie przedstawicielstwo 508 właścicieli nieruchomości. Rupnik, Thomys, Rowiński nie płacą nawet opłat miesięcznych usług Administracji na poczet części wspólnych jak monitoring , ochrona, oświetlenie dróg, konserwacje itp. Namawiają mieszkańców bezprawnie do niepłacenia opłat i zbieranie pieniędzy na koncie depozytowym do momentu upadłości Spółki OS. BALT. ADMIN.,. Na koniec listopada zostaje zniesiona ochrona osiedla, instalacje monitoringu, bramy i furtki będą otwarte. Rupnik anonsuje swój dom do sprzedaży za 950.000 zł., już od 5-ciu miesięcy. Czy ten skompromitowany w Kamieniu Pomorskim i K-gu menadżer może dbać o dobro mieszkańców? Jemu chodzi jak wieść niesie tylko o pieniądze i funkcje. OSIEDLE BAŁTYK TO ŻADNA WIZYTÓWKA GRZYBOWA JUŻ. Wyniki działania STOWARZYSZENIA OB przemawiają przeciwko tym ludziom: Henryk Rupnik, Andrzej Bielankiewicz, Alois Thomys, Dorota Blocher, , Marek Rowiński,. Tomasz Kubacki. Jeżeli macie jeszcze trochę kurażu i odpowiedzialności to działajcie tylko wg. Waszego Statutu np.: integracja mieszkańców zamiast skłócania. Nie zrobiliście nic w tym zakresie do tej pory, a minęło już 1,5 roku, powinniście odejść. Nawet nie słuchacie pożytecznych porad życzliwych mieszkańców, wasze odpowiedzi to: ,, zapiszcie się do Stowarzyszenia,,. Nawet o własnych członkach mówicie, że nie płacą deklarowanych składek, ale wy też nie płacicie na konto Zarządcy za koszty części wspólnych i usługi ochrony , monitoringu tylko wyrafinowanie czekacie na upadłość obecnego administratora. My mieszkańcy pokrywamy za was opłaty, ale jak długo jeszcze??