Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby łatwy

Dobra polewka z zepsutego warzywa

Dobra polewka z zepsutego warzywa

Bakterie kwasu mlekowego, zawarte w ogórku kiszonym, dbają o naszą odporność, więc warto je jeść na przykład w formie zupy ogórkowej.

Składniki

  • 900ml wywaru drobiowego
  • 200g ogórka kiszonego
  • 100g ziemniaka
  • 50ml śmietany 12%
  • koperek, sól, pieprz do smaku

Autor

Aleksandra Chojnacka

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Przygotuj wywar mięsno – warzywny. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj całość do miękkości ziemniaków.

Krok 3

Tarkuj ogórki na grubych oczkach.

Krok 4

Ogórki dodaj do ziemniaków i gotuj je razem.

Krok 5

Dodaj zahartowaną śmietanę. Przypraw solą, pieprzem i pokrojonym koperkiem.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?