Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Paprykowy czar księcia

Paprykowy czar księcia

Papryka  to jedno z warzyw o największej ilości witaminy C.

Składniki

  • 3 papryki
  • 300g mięsa mielonego
  • 1 jajo
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Paweł Andres

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki. 

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj jajo, sól, pieprz, można dodać usmażonej cebuli oraz namoczoną bułkę. Całość wymieszaj do jednolitej konsystencji.

Krok 3

Umyj papryki. Odetnij górę i oczyść środek z pestek oraz białych części.

Krok 4

Do środka papryki włóż masę mieloną.

Krok 5

Ułóż na blaszkę, posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną folią aluminiową. Piecz w temperaturze 180o C przez ok. 20 minut.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?