Kuchnia Księcia Warcisława
127 min 3 osoby łatwy

Marchewkowy szał zamkowy

Składniki

  • 100g porcji rosołowej
  • 1 pietruszka korzeń (mały)
  • ¼ selera
  • 5 średnich marchewek
  • 1l wody
  • 100ml śmietanki 30%
  • liść laurowy
  • 2szt. ziela angielskiego
  • 5 szt pieprzu ziarnistego
  • 0,5 pęczka koperku

Autor

Dorota Grill

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Do zimnej wody włóż porcję rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Gotuj na bardzo małym ogniu przez ok. 2h (aż mięso się ugotuje).

Krok 2

Wyjmij porcję rosołową.

Krok 3

Dodaj pietruszkę, seler oraz wszystkie marchewki. Gotuj do miękkości.

Krok 4

Zmiksuj całość.

Krok 5

Przetrzyj przez sito. Dodaj zahartowanej śmietanki. Dodaj koperek, przypraw.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?