Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Kurzęce jajo na twardo w sosie musztardowym

Kurzęce jajo na twardo w sosie musztardowym

Prezentujemy szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne danie, idealne na piątkowy obiad. 

Składniki

  • 900g ziemniaków
  • 3 jajka
  • 500ml wywaru drobiowego
  • 50g mąki
  • 20g cebuli
  • 150g marchewki najlepiej baby
  • musztarda

Autor

Grzegorz Wiesztort

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 3

Do wywaru dodaj musztardę, podsmażoną cebulę oraz można dodać trochę gorczycy. Całość zagotuj.

Krok 4

Do gorącego sosu dodaj zawiesinę z wody i mąki. Zagotuj, przypraw i włóż ugotowane jajko. Podaj z purre ziemniaczanym lub ziemniakami z wody.

Krok 5

Na maśle podsmaż marchewkę, podaj z ziemniakami i jajkiem.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?