Kuchnia Księcia Warcisława
20 min 3 osoby łatwy

Słodko – kwaśna przekąska z drobiowym akcentem

Słodko – kwaśna przekąska z drobiowym akcentem

Orzeźwiająca sałatka z delikatną nutą „piekła”. Musisz spróbować!

Składniki

  • 100g piersi z kurczaka
  • 100g fasoli czerwonej z puszki
  • 100g ogórka konserwowego
  • 50g cebuli
  • 1 łyżka ketchupu ostrego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Karolina Wałachowska

Opiekun

Tadeusz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Ugotuj pierś z kurczaka we wrzącej, osolonej wodzie.

Krok 3

Po ostudzeniu, pokrój pierś w grubą kostkę. Dodaj fasolę czerwoną.

Krok 4

Pokrój ogórki w plastry, cebulę w kostkę, a winogron na pół.

Krok 5

Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj ketchup, chrzan i przypraw do smaku. Całość wymieszaj.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?