Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Słodki prezent Króla Francji

Słodki prezent Króla Francji

Jest to jeden z najdelikatniejszych deserów, który może mieć różne smaki.

Składniki

  • 250ml śmietanki 30%
  • 3 jaja
  • 100g cukru
  • 150g czekolady deserowej (gorzkiej)
  • 150g czekolady białej

Autor

Magdalena Bihun

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

W łaźni wodnej rozpuść czekoladę deserową.

Krok 3

łaźni wodnej rozpuść czekoladę białą. 

Krok 4

Do rozpuszczonych czekolad dodaj jaja i śmietankę. Mieszaj na parze do uzyskania jednolitej konsystencji.   

Krok 5

Przelej do foremek. Piecz w kąpieli wodnej w temp. 1500C przez ok. 40min. Ostudź, przełóż do lodówki. (prawidłowo krem brule po wyjęciu z lodówki powinno się posypać cukrem i przypalić palnikiem).

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?