Kuchnia Księcia Warcisława
15 min 3 osoby łatwy

Jajo w szklance

Jajo w szklance

Jajo w szklance z dodatkiem masła nazywamy „Jajem po wiedeńsku”.

Składniki

  • 3 jaja
  • sól do smaku

Autor

Anna Markanicz

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Wybij jajo.

Krok 3

Przypraw solą.

Krok 4

Przelej jajko do szklanki lub innego szklanego naczynia.

Krok 5

Do gotującej się wody w garnku włóż szklanki. Gotuj ok. 3-4 minut. Podaj w szklance, w której się gotowały.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?