Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Pieczarka nadziewana

Pieczarka nadziewana

Szybko i smacznie.

Składniki

  • 3szt. dużych pieczarek
  • sok z 0,5 cytryny
  • 0,5szt. koperku
  •  1/3 jaja
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Jarosław Koń

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki.

Krok 2

Umyj pieczarki, wyjmij nóżki i je drobno pokrój.

Krok 3

Pieczarki natrzyj sokiem z cytryny. Dzięki temu nie będą ciemnieć oraz nabiorą orzeźwiającego smaku.

Krok 4

Skrojone nóżki wymieszaj z posiekanym koperkiem, jajem i przyprawami.

Krok 5

Pieczarki nadziej. Połóż na blaszkę i piecz przez 20 min. w temperaturze 180ºC.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?