Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Mus dyniowy z koperkiem

Mus dyniowy z koperkiem

Pyszny, smaczny i pikantny - mus dyniowy.

Składniki

  • 100g dyni piżmowej
  • 0,5p. koperku
  • sól, pieprz, papryczki ostrej do smaku

Autor

Jakub Wijas

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Obierz dynie ze skórki. Przetnij na pół. Wybierz pestki (można je wysuszyć i zjeść lub zasiać). Pozostałą część dyni pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Całą kostkę przełóż do blaszki. Przykryj szczelnie i piecz w temperaturze ok. 180º C przez 20 minut.

Krok 3

Upieczoną dynię przypraw solą, pieprzem i papryką ostrą. Dodaj posiekany koperek.

Krok 4

Całość zmiksuj. Mus można podać sam lub jako dodatek do drugiego dania.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?