Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Warzywa kapustne są bogate w związki antynowotworowe oraz witaminę C.

Składniki

  • 1l wywaru mięsno - warzywnego
  • 1 kalafior
  • 3 ziemniaki.
  • 100ml śmietanki 30%
  • koperek do smaku
  • sól, pieprz do smaku.

Autor

Klaudia Rusak

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Kalafior oczyść z liści. Umyj go. Podziel na różyczki.

Krok 3

Do wrzącego wywaru dodaj różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Gotuj na małym ogniu do miękkości ok. 20 minut.

Krok 4

Po ugotowaniu całość zmiksuj oraz przetrzyj przez sito.

Krok 5

Dodaj zahartowanej śmietanki, przypraw do smaku.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?