Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Jarska papryka z ryżem

Jarska papryka z ryżem

Papryka jest warzywem, które pomimo gotowania utrzymuje dużą ilość witaminy C, tak bardzo nam potrzebnej w jesienne dni.

Składniki

  • 3 papryki
  • 150g ryżu
  • 100g włoszczyzny
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Paulina Fornal

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Paprykę umyj, odkrój górę. Środek wyczyść z pestek oraz białych części.

Krok 3

Ugotuj ryż na sypko.

Krok 4

Dodaj włoszczyznę pokrojoną w paski (może być mrożona). Całość wymieszaj z jajem i przyprawami.

Krok 5

Nadzienie włóż do papryki. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez ok. 30 minut. Można podać z sosami.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?