Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Schab z papryką

Schab z papryką

Puree z papryki ze schabem – pyszne połączenie.

Składniki

  • 300g schabu
  • 4 papryki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Magdalena Bzdawka

Opiekun

Tadeusz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Podziel schab na trzy równe porcje. Rozbij schab na kotlety. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw na ok. 20 minut, aby smaki połączyły się.

Krok 3

Usmaż schab na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Ugotuj paprykę w niewielkiej ilości wody lub wywaru (tak, aby dno było przykryte).

Krok 5

Ugotowaną paprykę zmiksuj, dodaj śmietankę oraz sól i pieprz. Podaj do schabu.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?