Kuchnia Księcia Warcisława
90 min 3 osoby średni

Puszysta dwórka

Puszysta dwórka

Bardzo delikatny deser, dla każdego łasucha

Składniki

  • 2 jajka
  • 25g cukru
  • 1 łyżka soku malinowego
  • masło do wysmarowania filiżanek

Autor

Dorota Pacho

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Wybij jaja do miski.

Krok 3

Do jajek dodaj sok malinowy. Ubij, aż zwiększą 3-krotnie swoją objętość.

Krok 4

Nasmaruj filiżanki masłem.

Krok 5

Obsyp filiżankę cukrem. Następnie wlej wcześniej przygotowaną masę do 2/3 wysokości filiżanki. Piecz przez ok. 15-20 min. w temp. 1600C.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?