Kuchnia Księcia Warcisława
20 min 3 osoby łatwy

Jajeczne pomidorki

Jajeczne pomidorki

Szybka i przyjemna przystawka.

Składniki

  • 9 pomidorków koktajlowych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Odkrój górę z umytych pomidorków koktajlowych.

Krok 3

Środki pomidorków wyjmij łyżeczką (można je użyć do sosu pomidorowego lub zupy).

Krok 4

Ugotuj jajko na twardo. Ostudź i obierz ze skorupki. Rozgnieć jajka dodaj majonez, sól i pieprz, całość wymieszaj.

Krok 5

Do środka pomidorków włóż pastę jajeczną i przykryj odciętą górą.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?