Kuchnia Księcia Warcisława
120 min 3 osoby łatwy

Zupa wojów z Borucina

Zupa wojów z Borucina

Pieczarka to fantastyczny grzyb i na dodatek dostępny przez cały czas. Oto nasza propozycja.

Składniki

  • 1l wywaru drobiowo-warzywnego
  • 300g pieczarek
  • 100g ziemniaków
  • 50g cebuli
  • 30ml śmietanka 30%
  • sól, pieprz, koperek do smaku

Autor

Karolina Wałachowska

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry, cebulę w piórka, a ziemniaki w kostkę.

Krok 3

Cebulę zeszklij na patelni.

Krok 4

Dodaj pieczarki do cebuli i smaż do miękkości.

Krok 5

Dodaj do gotującego się wywaru pieczarki z cebulą i ziemniaki. Gotuj do miękkości. Zahartuj śmietankę i dodaj do zupy.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?