Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby łatwy

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Na ciepło, na zimno, na obiad i na chleb.

Składniki

  • 300g mięsa mielonego
  • 1 jajo
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • sól, pieprz do smaku
  • tabasco, pieprz, sól do smaku

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj jajo surowe, sól, pieprz. Całość wymieszaj do jednolitej konsystencji.

Krok 3

Połowę masy wyłóż do naczynia, w którym będziesz zapiekać. Ugotuj jajko na twardo. Ostudź, obierz oraz pokrój w plastry

Krok 4

Na dolną część masy połóż pokrojone jajko.

Krok 5

Na jajko połóż drugą część masy tak, aby jajko zostało przykryte. Piecz w temperaturze 180ºC przez ok. 20-25 minut.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?