Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby łatwy

Kruche jajeczko

Kruche jajeczko

Kruche ciasteczko z dżemem – pyszności, spróbujcie sami!

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 125g masła
  • 1/4szkl mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dżem brzoskwiniowy

Autor

Mariusz Wójtowicz

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Do przesianej mąki dodaj cukier puder, masło, mleko, sól, proszek do pieczenia. Wyrób jednolite ciasto. Schłodź przez ok. 20 minut.

Krok 3

Rozwałkuj ciasto do grubości ok. 1 cm.

Krok 4

Wytnij owal.

Krok 5

Na środku ułóż dżem. Ciastka piecz przez ok. 12-15 minut w temperaturze 180ºC.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?