Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Chrzanowy zawrót głowy

Chrzanowy zawrót głowy

Biała kiełbasa najczęściej idzie w parze z chrzanem, a co powiecie na takie połączenie w formie zupy?

Składniki

  • 900ml wywaru
  • 100g chrzanu
  • 50g śmietany
  • 50g mąki pszennej
  • sól, pieprz, czosnek do smaku
  • 300g białej surowej kiełbasy

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Do wrzącego wywaru włóż kiełbasę. Gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut. Wyjmij kiełbasę.

Krok 3

Do wywaru dodaj chrzan. Gotuj ok. 5 minut.

Krok 4

Zagęść zupę mąką i śmietaną. Przypraw do smaku.

Krok 5

Pokrój kiełbasę na cząstki o długości ok. 5 cm i włóż do zupy.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?