Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby łatwy

Warzywne curry

Warzywne curry

Zupa jarzynowa w ostrzejszym wydaniu z ostrym smakiem.

Składniki

  • 1l wody
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 1 mały por
  • 60g groszku zielonego
  • 10g masła
  • sól, pieprz, curry do smaku

Autor

Paweł Żurkowski

Opiekun

Joanna Kobylska

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Umyj i obierz marchewkę, pietruszkę, seler. Ugotuj warzywa we wrzącej wodzie z dodatkiem tłuszczu. Po ok. 20 minutach dodaj umyty por. Jak warzywa będą miękkie, wyjmij.

Krok 3

Warzywa pokrój w paski.

Krok 4

Dodaj pokrojone warzywa do wywaru, gotuj przez ok. 5 minut.

Krok 5

Zmiksuj całość. Przetrzyj przez sito, dodaj przyprawy. Podawaj zupę z dodatkiem groszku.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?