Kuchnia Księcia Warcisława
30 min 3 osoby łatwy

Z ziemi włoskiej do polskiej

Z ziemi włoskiej do polskiej

Szybkie danie – szybki obiad.

Składniki

  • 300g makaronu spaghetti
  • 100g mięsa mielonego
  • 100g włoszczyzny tarkowanej
  • 50g cebuli
  • 50g koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, oregano, bazylia, cukier do smaku

Autor

Tomasz Pysz

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Krok 2

Podsmaż włoszczyznę, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 3

Usmaż cebulę, dodaj mięso mielone i czosnek.

Krok 4

Połącz warzywa z mięsem, dodaj koncentrat, zagotuj. Następnie przypraw solą, pieprzem, oregano, bazylią, cukrem.

Krok 5

Ugotuj makaron al dente. Odcedź, połącz z sosem.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?