Kuchnia Księcia Warcisława
60 min 3 osoby średni

Miłosny gulasz

Miłosny gulasz

Podroby w dawnej Polsce były na porządku dziennym. Niestety dzisiaj już trochę zapomniane. Dlatego proponujemy gulasz z serc drobiowych.

Składniki

  • 300g serc drobiowych
  • 1 mała cebula
  • 100g kapusty
  • 50g mąki pszennej
  • 50g śmietany 18%
  • 100ml wody
  • 200g kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz, papryka ostra do smaku

Autor

Małgorzata Koń

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 2

Oczyszczone serca ugotuj we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 30-40min., aż będą miękkie.

Krok 3

W tym samym czasie obierz cebulę i pokrój ją w piórka. Usmaż na złoty kolor. Dodaj do serc.

Krok 4

Umyj kapustę i poszatkuj ją. Dodaj do serc, aby się ugotowała.

Krok 5

Serca, cebulę i kapustę zagęść zawiesiną z wody i mąki oraz z zahartowaną śmietaną. Przypraw do smaku, podawaj z ugotowaną kaszą. 

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?