Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby łatwy

Banan i czekolada

Banan i czekolada

Pieczony banan z czekoladą i migdałami – „niebo w gębie”.

Składniki

  • 1 banan
  • 100g czekolady
  • śmietanka 30%
  • 50g migdały – płatki
  • cukier puder do smaku

Autor

Damian Leszczak

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj potrzebne składniki.

Krok 2

Banana przekrój na pół, a następnie wzdłuż.

Krok 3

Włóż banana do naczynia do zapiekania. Połóż na nim czekoladę. Wstaw do pieca na 20 minut w temperaturze 180ºC.

Krok 4

Na zimnej patelni połóż migdały. Smaż je do momentu uzyskania złotego koloru. Połóż na bananie i czekoladzie, a następnie ubij śmietankę i połóż ją na deserze.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?