Kuchnia Księcia Warcisława
40 min 3 osoby średni

Cięte rureczki w białym sosie

Cięte rureczki w białym sosie

Proste i szybkie danie ze słonecznej Italii. Polecamy serdecznie!

Składniki

  • 300g makaronu penne
  • 100g piersi z kurczaka
  • 200g brokuł
  • 200ml śmietanki 30%
  • 50g sera lazur
  • sól, pieprz do smaku

Autor

Paulina Rosa

Opiekun

Łukasz Szymański

Krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni usmaż pokrojoną w paski pierś z kurczaka, po ok. 10 minutach smażenia dodaj różyczki brokuł. Duś do miękkości.

Krok 4

Do zimnej śmietanki dodaj ser lazur. Rozpuść go w ciepłej śmietance, ale nie pozwól, żeby się zagotowała. Po rozpuszczeniu sera, do sosu dodaj pieprz.

Krok 5

Do sosu dodaj kurczaka, brokuł i makaron. Całość wymieszaj.

UWAGA! Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Co to są pliki cookies?